neljapäev, 12. august 2010

Teine päev

Ärkasin hommikul vara, et asjad ära ajada ja siis seiklema minna. Pangas raha vahetamine ja festivalipileti hankimine olid väga lihtsad, kuna hosteli töötaja märkis kaardile kõik kohad, mis ma palusin. Linn ise oli küllaltki Tallinna sarnane. Üllatav oli näha, et inimesed kasutasid tänavaid tuhatoosina - kõik on konisid täis ja ma nägin kahte inimest koni maha viskamas.

Muuseumid. Käisin neljas - etnoloogia-, ajaloo-, apteegi-, ja kunstimuuseumis. Etnoloogiamuuseumis tädikesed inglise keelt ei osanud ja näitus oli vahelduva kvaliteediga. Jahimeeste varustus ja naljakad rahvamütsid olid siiski käiku väärt.
Ajaloomuuseum oli talveni renoveerimisel, kuid valvur soovitas teisi kohti, mida külastada - kusjuures küllaltki heas inglise keeles.
Apteegimuuseumisse läksin täiesti uitmõtte ajel, kuid see sattus olevat parim muuseum. Teema oli vana apteek, mis rajati juba 16ndal sajandil. Näidiseid oli paljudest asjadest - alates kreekateemalistest laejoonistustest kuni ravimina kasutatud koprasitani(!). Armastuse eliksiir on väidetavalt hea vein :D
Viimasena külastasin kunstimuuseumi. Esimese kahe ruumi järgi oleks äärepealt jalga lasknud, sest maalid olid jeesusest ja igavad. Õnneks oli järgmistes ruumides huvitavaid teoseid kokku seitse. Lemmikud olid muigav naine, idamaine stseen ja kääbus poni seljas (tegemist oli vist kunagise väejuhiga, aga ta nägi nii totter välja xD).

Sealt edasi käisin koos ühe ameeriklase, Dougiga söömas, külastasin botaanikaaeda ja jõin kaks õlut. Kusjuures botaanikaaed oli küllaltki heal tasemel. Seal olid palmid, kalad, suured vesiroosid. Päris mitut asja tahaks oma aeda. Eriti hiiglaslikke palme.

Ilmselt lähen õhtul veel välja. Tsau :d

1 kommentaar:

  1. Tore kuulda, et ikka elus oled. Vähemalt neljapäeval olid veel :P
    Emale (enda omale) andsin ka lugeda XD Ta ikka naeris paari koha peal.
    Tead, isegi mina, kunstilembene inimene, ei viitsi eriti Jeesuse pilte vaadata...
    Jään esmaspäeva-teisipäeva ootama, et muljetusi kuulda :))

    VastaKustuta